vineri, 30 septembrie 2011

Tag: 10 Questions



Am preluat si eu de la celelalte bloggerite acest tag. Mi-a luat ceva timp sa-mi fac "curaj" sa ma apuc de el. :))
Iata si raspunsurile mele:

1. Sa incepem cu ceva simplu: revista preferata. Argumentati.


Sincer, nu mai am o revista preferata si nu mai cumpar reviste de ceva timp. La cate bloguri citesc zilnic (da, ale voastre!), nu mai are rost sa cumpar reviste. Cred ca Elle si Cosmopolitan erau favoritele mele inainte sa incetez sa mai dau banii pe reviste.

2. Culoarea preferata


As spune coral, dar sunt multe si se schimba in functie de perioada. Acu cativa ani as fi spus verde, apoi galben, dar niciodata albastru. Acum as spune si mov, turquoise, teal...
  
3. Serialul preferat



Desi urmaresc mai multe, aici e simplu. 
Grey’s Anatomy e my all time favourite!!! 
  
4. Emisiunea preferata


Hmm...ma uit la mai multe emisiuni care imi sunt dragi, dar nu schimb canalul niciodata cand e ‘Say YesTo The Dress’ pe Travel and Living. Mi-e drag sa ma uit la femeile alea fericite dar si stresate in acelasi timp. 


5. Cartea preferata


Maytrei, scrisa de Mircea Eliade. Nu stiu de ce dar cartea asta mi-a ramas in suflet de foarte multa vreme. E prima care imi vine in minte cand aud sau vad intrebarea cu cartea preferata.

6. Cantecul preferat


Am atat de multe cantece preferate incat mi-e foarte greu sa aleg unul. Dar o s-o fac, asa ca aleg Eminem ft. Rihanna – Love The Way You Lie.

7. Filmul preferat


Iar sunt mai multe dar...Autumn in New York e primul pe lista. Urmat de Preety Wonman, ca sa nu credeti ca nu imi plac si happy ending-urile.

8. Blogul preferat


Al meu. :)) Glumesc!
Aici nu pot sa aleg, toate din blogroll sunt preferatele mele.

9. Cantaretul preferat


O ador pe Beyonce. Nu stiu cum as putea sa dezvolt raspunsul.

10. Tara preferata


United States of America! Ador tara aia pentru ca am fost foarte fericita acolo.

Dau mai departe acest tag dragelor mele Anda si Iulia, ca la ele nu l-am vazut si tuturor celor care inca nu l-au facut. 
Sursa fotografiilor: Google.

marți, 27 septembrie 2011

Review: Vopsea de par Syoss

Este a patra sau a cincea oara cand imi vopsesc parul cu aceeasi nuanta de vopsea Syoss si m-am hotarat sa va spun si voua ce cred despre ea.

  • Descrierea oficiala:
"Mahon 4-2 este o nuanţă de vopsea maro roşiatică strălucitoare cu reflexe roşcate intense.
Formula SYOSS permite performanţe ridicate şi izolează pigmentul intens de culoare, amestecat profund în păr, pentru a garanta un rezultat de lungă durată şi o culoare strălucitoare care asigură protecţie suplimentară  datorită complexului de îngrijire Nutri-Care."
  • Parerea mea:
Sincer, nu am considerat niciodata produsele Syoss ca fiind profesionale, chiar daca acesta este sloganul lor.

Puncte forte:
+ Dispozitivul de aplicare sub forma de flacon cu tub (nu stiu cum sa-i spun...intelegeti voi)
+ Pretul, in jur de 15 RON
+ Gama larga de nuante (chiar daca acest punct nu este exclusiv pentru nuanta aceasta, nu il pot ignora)
+ Mirosul de amoniac e mai putin intepator decat la alte vopsele si cred ca are putin parfum
+ Dupa vopsire, parul meu e matasos si stralucitor


Puncte slabe:
- Culoarea iese la spalat si dupa  aprox. 10 spalari (cred ca roscatul iese la spalat indiferent de marca)
- La vopsirea cu radacini crescute, amestecul trebuie sa actioneze 20 de minute pe radacini si abia apoi 10 minute pentru restul parului. Asta ma enerveza la culme; la parul meu lung (NOT!!!) ar fi un chin sa stau sa "aleg" radacinile si evident ca nu fac asta. Totusi ma asteptam sa se fixeze uniform culoarea pe toata lungimea parului chiar daca nu o aplic in doua etape dar, exista o diferenta intre radacini si varfuri. Varfurile sunt mai inchise, roscatul este mult mai intens la radacina.

Si acum, in premiera, pun o poza cu mine ca sa vedeti ce a iesit dupa vreo 40 de minute de actionare (stiu ca scrie 30 dar m-am luat cu altele si am uitat sa ma spal :D). E mai inchisa decta pe cuite dar mie imi place.
Aaa...si poza e facuta cu telefonul, in baie, la lumina artificiala. :))

Va place cum a iesit? Voi ce vopsea folositi? Imi recomandati alta vopsea?

luni, 26 septembrie 2011

Cum scapam de punctele negre?

     Punctele negre sau comedoanele (numele medical folosit pentru acestea) sunt o predispozitie mostenita genetic, astfel incat acestea sunt programate genetic sa apara sau nu, iar daca  sunteti una dintre „norocoase”, stilul de viata face ca punctele negre sa isi faca aparitia. Pe scurt, toate lucrurile care stim ca nu sunt bune pentru noi, cum ar fi cofeina, alcoolul, produsele lactate si alimentatia bogata in carbohidrati si grasimi pot provoca aparitia acestora. Si surpriza! Stresul, de asemenea, le „ajuta” deoarece influenteaza producerea de hormoni, care produc testosteron, iar acesta predispune pielea la formarea punctelor negre. Cu cat este mai lunga perioada in care puncte negre sunt netratate, cu atat mai mult se deschid porii.

     Punctele negre sunt, in principiu asemanatoare cu cele albe, cu exceptia ca punctele negre au un depozit de grasime oxidata care, odata oxidat devine negru si nu sunt inchise de un strat de piele ca si celelalte.

     Pasi pentru a elimina si a preveni aparitia punctelor negre:

  • Pasul 1: Curatarea
Curatati pielea in mod corespunzator, de preferinta cu un cleanser pe baza de acid salicilic, care va ajuta la tratarea si prevenirea punctelor negre, actionand ca antibacterian si anti-inflamator.

  • Pasul 2: Tonificarea
Folositi un produs fara alcool, care conţine Totarol. Acesta este antimicrobian si antibacterian, inchide porii si restabileste pH-ul pielii.

  • Pasul 3: Tratarea zonelor cu probleme
Serurile care contin Niacinamida (vitamina B3) si Papaina (enzima din papaya) sunt cele mai eficiente in tratarea punctelor negre. Niacinamida ajuta pielea afectata de acnee si reduce excesul de sebum, care produce puncte negre. Papaina este un exfoliant, care va ajuta la eliminarea celulelor moarte ale pielii, astfel prevenind acoperirea porilor.

  • Pasul 4: Hidratarea
Folositi o crema hidratanta fara ulei, de preferinta sa contina si acid hialuronic pentru a hidrata pielea in profunzime si folositi intotdeauna crema cu SPF mare in timpul zilei, mai ales daca exfoliati pielea mai des.

  • Pasul 5: Exfolierea
De doua ori pe saptamana folositi un exfoliant bland cu granule mici. Exfolierea este cheia pentru prevenirea punctelor negre.
  

  • Pasul 6: Aplicarea mastilor
De 3 ori pe saptamana aplicati o masca recomandata tenului gras. Va propun 3 masti pe care vi le puteti prepara singure acasa:
     Masca cu aspirina
Se piseaza trei pastile de aspirina si se adauga doua linguri de miere. Se amesteca bine si se aplica masca pe fata, masand usor si lasand-o sa actioneze 20 de minute. Se indeparteaza cu apa calduta. Recomand o data pe saptamana.

     Masca cu caolin
Se amesteca doua linguri de caolin cu zeama de la o jumatate de lamaie, peste care se adauga miere amestecand continuu pana se obtine o pasta. Se aplica masca pe fata si se lasa sa actioneze 30 de minute. Masca se indeparteaza apoi cu apa calduta. Masca se poate face de trei ori pe saptamana.

     Masca cu glicerina
Se amesteca o lingura de glicerina cu o lingura de miere si zeama de la o jumatate de lamaie. Se aplica masca pe tenul bine curatat si se lasa sa actioneze 30 de minute, dupa care se indeparteaza cu apa calduta. Aceasta masca se poate face de trei ori pe saptamana.


  • Pasul 7: Vizita la "specialist"
Va recomand sa vizitati periodic un salon de cosmetica pentru un tratament cosmetic cu extragere. Acolo tenul este pregatit prin expunerea la aburi, element vital in deschiderea porilor iar cosurile sunt extrase in mod corect. Cel mai important pas este tratamentul aplicat la final pentru a opri inflamatia, cat si pentru a preveni reaparitia cosurilor. In plus, produsele profesionale sunt mai puternice si, prin urmare, mai eficiente.

     - Benzile pentru puncte negre
In primul rand, pentru pielea sensibila nu sunt o idee buna pentru ca se lipeste o banda adeziva si apoi se indeparteaza, iar acest procedeu poate deteriora pielea. Din acelasi motiv,  daca folositi orice forma de tratament acneic, este contraindicat sa folositi benzile pentru puncte negre. Benzile au efect exfoliant asupra pielii, care poate deveni extrem de fragila si vulnerabila. De asemenea, adezivul de pe benzi poate ramane pe piele ca si impuritatile care produc puncte negre.
Le recomand doar in cazul in care problemele nu sunt deloc grave.

Azi, eu...



Azi vreau si imi dau voie sa ma gandesc la...melodia asta.

vineri, 23 septembrie 2011

My Beauty Quote #3


"It matters more what's in a woman's face than what's on it."
- Claudette Colbert 




luni, 19 septembrie 2011

My Beauty Quote #2

"By plucking her petals, you do not gather the beauty of the flower."
- Rabindranath Tagore

sâmbătă, 17 septembrie 2011

29

"The beauty of a woman is not in a facial mode but the true beauty in a woman is reflected in her soul. 
It is the caring that she lovingly gives, the passion that she shows. 
The beauty of a woman grows with the passing years."
- Audrey Hepburn


*** Happy B-day to me!

 
 

vineri, 16 septembrie 2011

Love...

Maine e o zi mai speciala pentru mine si voi fi plecata, ceea ce inseamna ca nu voi avea prea mult acces la blog.

Nu e Valentine’s Day dar m-am gandit mult la iubire azi si imi doresc mult sa ajung macar in una dintre locatiile de mai jos o data in viata.

Insula Taruva, Fiji 
– Parca desprinsa din paradis, aceasta insula e inconjurata de un recif de corali.



Insula Galešnjak, Croatia
  - Denumita si Insula Iubirii, este o insula privata si are ca proprietar pe Vlado Juresko


 
Bariera de Corali, Whitsundays, Australia 
  - Recif de corali in forma de inima, inconjurat de apa turcoaz...parca e un mesaj de dragoste.


Locatie necunoscuta


Am pastrat ce e mai bun pentru final...nu stiu unde e paradisul acesta, dar tare mult mi-as dori sa ajung aici.

Sursa fotografiilor: Google.

Care este preferata voastra? Cunoasteti alte locatii in forma de inima?