luni, 26 septembrie 2011

Cum scapam de punctele negre?

     Punctele negre sau comedoanele (numele medical folosit pentru acestea) sunt o predispozitie mostenita genetic, astfel incat acestea sunt programate genetic sa apara sau nu, iar daca  sunteti una dintre „norocoase”, stilul de viata face ca punctele negre sa isi faca aparitia. Pe scurt, toate lucrurile care stim ca nu sunt bune pentru noi, cum ar fi cofeina, alcoolul, produsele lactate si alimentatia bogata in carbohidrati si grasimi pot provoca aparitia acestora. Si surpriza! Stresul, de asemenea, le „ajuta” deoarece influenteaza producerea de hormoni, care produc testosteron, iar acesta predispune pielea la formarea punctelor negre. Cu cat este mai lunga perioada in care puncte negre sunt netratate, cu atat mai mult se deschid porii.

     Punctele negre sunt, in principiu asemanatoare cu cele albe, cu exceptia ca punctele negre au un depozit de grasime oxidata care, odata oxidat devine negru si nu sunt inchise de un strat de piele ca si celelalte.

     Pasi pentru a elimina si a preveni aparitia punctelor negre:

  • Pasul 1: Curatarea
Curatati pielea in mod corespunzator, de preferinta cu un cleanser pe baza de acid salicilic, care va ajuta la tratarea si prevenirea punctelor negre, actionand ca antibacterian si anti-inflamator.

  • Pasul 2: Tonificarea
Folositi un produs fara alcool, care conţine Totarol. Acesta este antimicrobian si antibacterian, inchide porii si restabileste pH-ul pielii.

  • Pasul 3: Tratarea zonelor cu probleme
Serurile care contin Niacinamida (vitamina B3) si Papaina (enzima din papaya) sunt cele mai eficiente in tratarea punctelor negre. Niacinamida ajuta pielea afectata de acnee si reduce excesul de sebum, care produce puncte negre. Papaina este un exfoliant, care va ajuta la eliminarea celulelor moarte ale pielii, astfel prevenind acoperirea porilor.

  • Pasul 4: Hidratarea
Folositi o crema hidratanta fara ulei, de preferinta sa contina si acid hialuronic pentru a hidrata pielea in profunzime si folositi intotdeauna crema cu SPF mare in timpul zilei, mai ales daca exfoliati pielea mai des.

  • Pasul 5: Exfolierea
De doua ori pe saptamana folositi un exfoliant bland cu granule mici. Exfolierea este cheia pentru prevenirea punctelor negre.
  

  • Pasul 6: Aplicarea mastilor
De 3 ori pe saptamana aplicati o masca recomandata tenului gras. Va propun 3 masti pe care vi le puteti prepara singure acasa:
     Masca cu aspirina
Se piseaza trei pastile de aspirina si se adauga doua linguri de miere. Se amesteca bine si se aplica masca pe fata, masand usor si lasand-o sa actioneze 20 de minute. Se indeparteaza cu apa calduta. Recomand o data pe saptamana.

     Masca cu caolin
Se amesteca doua linguri de caolin cu zeama de la o jumatate de lamaie, peste care se adauga miere amestecand continuu pana se obtine o pasta. Se aplica masca pe fata si se lasa sa actioneze 30 de minute. Masca se indeparteaza apoi cu apa calduta. Masca se poate face de trei ori pe saptamana.

     Masca cu glicerina
Se amesteca o lingura de glicerina cu o lingura de miere si zeama de la o jumatate de lamaie. Se aplica masca pe tenul bine curatat si se lasa sa actioneze 30 de minute, dupa care se indeparteaza cu apa calduta. Aceasta masca se poate face de trei ori pe saptamana.


  • Pasul 7: Vizita la "specialist"
Va recomand sa vizitati periodic un salon de cosmetica pentru un tratament cosmetic cu extragere. Acolo tenul este pregatit prin expunerea la aburi, element vital in deschiderea porilor iar cosurile sunt extrase in mod corect. Cel mai important pas este tratamentul aplicat la final pentru a opri inflamatia, cat si pentru a preveni reaparitia cosurilor. In plus, produsele profesionale sunt mai puternice si, prin urmare, mai eficiente.

     - Benzile pentru puncte negre
In primul rand, pentru pielea sensibila nu sunt o idee buna pentru ca se lipeste o banda adeziva si apoi se indeparteaza, iar acest procedeu poate deteriora pielea. Din acelasi motiv,  daca folositi orice forma de tratament acneic, este contraindicat sa folositi benzile pentru puncte negre. Benzile au efect exfoliant asupra pielii, care poate deveni extrem de fragila si vulnerabila. De asemenea, adezivul de pe benzi poate ramane pe piele ca si impuritatile care produc puncte negre.
Le recomand doar in cazul in care problemele nu sunt deloc grave.

12 comentarii:

Gya spunea...

Sunt un chin pentru mine punctele negre

Just_Me spunea...

Ai incercat sa respecti cat de cat ce am zis si eu in postare (nu cred ca sunt o noutate pentru nimeni, nu am inventat eu pasii :D)?
Eu am porii deschisi vizibil...ii urasc!!!!

AlexandraRotaru spunea...

Fara extractie, tot ce ai zis mai sus e degeaba:)) dupa 2 luni de la extractie ma umplu iar de toate.. de curand am gasit un produs care ajuta mult de tot: gel antimicrobian de la gerovital.. mastile o sa le incerc si eu

Just_Me spunea...

Asa e Alexandra, de aceea am si inclus asta intre pasii principali. :)
Ma intereseaza mai multe despre gelul ala. Asa se numeste? Ai scris sau stii un gasesc un review?
Te pup :*

AlexandraRotaru spunea...

http://makeupredspot.blogspot.com/2011/08/review-gerovital-plant.html

Just_Me spunea...

Multumesc tare mult. :*

PS: Vezi ca ti-am lasat un comentariu cu o intrebare la postarea asta. :P

MooNy214 spunea...

FARA SCRUB! Fara fara fara scrub. Exfoliere chimica cu BHA (acid salicilic). Scrubul nu face decat sa racaie partea innegrita de deasupra a punctelor negre

Just_Me spunea...

Hmm...dar parca are efect...cel putin eu imi simt fata mai curata si pare mai curata dupa ce folosesc scrub-ul (crema gommage de la Cosmetic Plant de exemplu).

PS: :))))))) Acum am observat poza de la avatar...pana azi am avut-o si eu tot pe aia. :P

addicted spunea...

Si pentru mine sunt un chin dar scap ( ce e drept nu pt.totdeauna ) de ele cu aburi de ceai de musetel.

Just_Me spunea...

Asa e, mici retusuri mai fac si eu (destul de rar) tot cu abur de la ceai de musetel.
Te pup:*
PS: Multumesc de vizita si de comentariu :D

EndreReviews spunea...

Inca o postare elaborata,atat de caracteristica tie.Am vazut pe cineva mai jos dezamagit de folosirea scrubului.Atata timp cat exfolierea se face in doua moduri-chimic sau mecanic-nu vad problema scrubului.Aaa,daca ai tenul extrem de sensibil,probabil ca ai nevoie de ceva de gentle,dar atata timp cat scrubul e bine conceput si nu iti face probleme....
De masca cu aspirina am auzit demult,dar niciodata nu am incercat.Tu iti faci o data pe saptamana?De cea cu lamaie ma cam feresc,intrucat sucul de citrice e iritant.
Cat despre plasturi,eu ii folosesc pe nas foarte foarte rar,sunt norocoasa ca punctele negre nu imi dau bataie de cap.
Te pup,draga mea!

Just_Me spunea...

Sincer, nu imi fac masti atat de des cat ar trebui. Mai sar si eu peste ele, cateodata chiar cu saptamanile, din pacate.
Te pup, scumpo si ma bucur ca ai revenit. :*:*:*