joi, 15 septembrie 2011

Greseli de evitat pentru un machiaj perfect




Sunt sigura ca fiecare dintre voi a vazut la un moment dat o poza (sau chiar o persoana) cu un machiaj pe care ati dorit sa il aplicati si la voi. Unele au cerut cuiva sa le reproduca machiajul, altele au intuit pasii catre el. In final, cat de bine v-a iesit?

Desi urmam toti pasii specificati de cineva pentru un machiaj, sunt greseli pe care le facem fara sa ne dam seama, greseli care duc la un machiaj mai putin perfect. In realitate, chiar si cei mai experimentati gresesc din cand in cand.

*Aplicarea machiajului pe pielea uscata, nehidratata are un rezultat "oribil". Fondul de ten va scoate in evidenta scuamele sau micile crapaturi ale pielii in loc sa se “blend-uie” cu pielea.
Scapati de pielea uscata prin exfolierea regulata (macar o data pe saptamana) si aplicarea unei creme hidratante intotdeauna cu 10-15 minute inainte de a aplica fondul de ten. O piele mai fina duce la aplicarea mai usoara a fondului de ten si la un rezultat final mult mai bun.

*Folosirea nuantei gresite pentru fondul de ten are ca efect un ten si gat de nuante diferite. Fondul de ten nu trebuie sa ofere tenului o culoare mai inchisa, tenul nu trebuie sa arate mai bronzat. La urma urmei, pentru asta sunt bronzerele si cremele autobronzante. Nuanta potrivita a fondului de ten creaza un ten perfect, neted si acopera orice imperfectiuni, de aceea ar trebui sa folositi intotdeauna o nuanta care se imbina cu pielea.
Se recomanda testarea fondului de ten pe linia maxilarului (nu pe mana!) inainte de a-l cumpara. Atunci cand este posibil, cereti o mostra pentru a-l incerca acasa, unde puteti sa observati efectul nuantei pe propria piele in conditii de iluminare diferite si asigurati-va ca nuanta pe care o alegeti confera tenului un aspect natural.

*Folosirea sclipiciului (pulbere). Pe langa faptul ca nu ar trebui sa fie purtat de catre cineva peste varsta de 14 ani (exceptie facand machiajele artistice pentru sedinte foto sau prezentari de moda), se deplaseaza pe fata si poate parea ca a fost folosit intentionat pe toata fata. In loc de sclipici, alegeti produse sidefate care se gasesc la toate categoriile: fard, tus, creion de ochi, blush, ruj sau luciu de buze, chiar si crema de corp(nu garantez ca nu se va lipi de haine, dar e alegerea fiecaruia).

* Incercarea de a mari buzele prin conturarea lor cu un creion mai inchis la culoare decat rujul, dau un aspect de “porn star”. Daca aveti nevoie de volum si vreti sa incercati, folositi un creion de buze in aceeasi nuanta cu rujul pe linia exterioara a buzelor, fara a trece peste aceasta si umpleti buzele cu el. In acest fel, in cazul in care culoarea rujului se estompeaza , nu ramaneti doar cu o linie in jurul gurii.

*Pensarea in exces sau ignorarea sprancenelor. Cand sprancenele sunt bine ingrijite pot imbunatatii zona ochilor si a intregului look. Deci, apelati la un profesionist pentru a obtine forma ideala. In timp e bine sa “imblanziti” sprancenele prea mari, nu e bine sa pensati prea mult. Pe masura ce inaintam in varsta, sprancenele noastre devin in mod natural mai rare si firave, astfel incat, daca pensam sprancenele prea subtiri, s-ar putea sa nu creasca pe deplin inapoi.
Tot in aceasta categorie intra si conturarea lor cu fard sau creion.

*Purtarea unei palete intregi de farduri la un singur machiaj. Doar pentru ca paleta de farduri a venit cu patru sau mai multe culori ambalate impreuna, nu inseamna ca trebuie sa le folositi pe toate in acelasi timp. Curcubeele nu se poarta pe pleoape.

*Folosirea in exces a Iluminator-ului si a Blush-ului. Folosirea produselor cu particule luminoase pot face o femeie sa arate fresh si stralucitoare insa folosirea lor in exces o pot face sa arate ca un glob de discoteca, ceea ce nu e tocmai sexy. Mai mult, acestea vor evidentia fiecare denivelare, cicatrice, si rid pe fata ei. Se recomanda folosirea cu masura a produselor iluminatoare doar pentru zona pometilor, coltul interior al ochilor si (daca este folosit cu moderatie) sub ochi.

Voua ce vi se pare ca strica un machiaj?

7 comentarii:

Andreea A. spunea...

cu unul dintre puncte nu sunt de acord :D ma refer la punctul cu folosirea unui fdt mai inchis. eu vara folosesc un fdt mai inchis decat in restul anului si nu, nu exista diferenta intre fata si gat, pentru ca-l intind si pe gat si chiar si pe decolteu daca e cazul :)

Just_Me spunea...

In cazul in care nus e obtine efectul de masca (gat/decolteu alb si fata neagra) eu zic ca e ok. Un ton, doua se accepta, dar atunci cand se observa diferenta intre fata si celelalte parti ale corpului in vecinatatea ei, nu se mai accepta.
Sunt sigura ca nu este cazul tau.
Te pup :*

Andreea A. spunea...

oo da, stiu la ce te referi. am vazut niste cazuri foarte triste :D
pups

SpecialKoko spunea...

Eu ador sclipiciul in machiaj si mai port si curcubeu la ochi :)) Nu mi se pare ca fac greseli though. Ce mi se pare mie ca strica un machiaj? Look-urile neblenduite! Pup!

Just_Me spunea...

Tu nu faci greseli pentru ca esti una dintre cele care dau lectii. :))
Ai mare dreptate cu look-urile neblenduite. Chiar daca sunt doar 2 culori(nu o intreaga paleta) la un machiaj, daca sunt neblenduite arata ciudat.
PS: Ce happy sunt ca ma vizitezi atat de des. :*:*:*

Li Li spunea...

Partea cu "Pensarea in exces sau ignorarea sprancenelor" mi se pare cat se poate de adevarata. Cred ca primul lucru pe care il observ la cineva, inclusiv la persoanele de la tv, sunt sprancenele. Ale mele sunt destul de problematice, una dintre ele este putin arcuita iar cealalalta rotunda, si sunt destul de rare, daca le subiez mai mult decat trebuie nu prea se mai observa ca am sprancene de la distanta:))). Si... datorita formei lor o cosmeticiana mi le-a facut drepte, am crezut ca mor cand le-am vazut in oglinda, De atunci le pensez singura, macar daca imi iese ceva in neregula, stiu ca mi-am facut-o cu mana mea.

Just_Me spunea...

E foarte nasol cand apelezi la un profesionist care in loc sa imbunatateasca situatia, o strica. Bine ca te descurci si singura dupa episodul respectiv, sunt unele persoane care nu se descurca singure si creaza dezastre :))
Eu apelez foarte rar la cosmeticiana pentru pensat.
Te pup:*