miercuri, 8 iunie 2011

Beauty Tip: Cum sa aratam bine cand facem sport

Sportul este recomandat pentru sanatatea fizica si pshica dar multe dintre noi evita sa il practice chiar daca imbunatateste tonusul si ne face bine. 


Ca sa ne fie mai usor, cred ca trebuie sa ne simtim frumoase si in timpul antrenamentului, iar pentru asta am structurat cateva idei si sfaturi: 

   1. Echipamentul, in primul rand ar trebui sa fie dintr-un material care absoarbe transpiratia si nu irita pielea. De evitat spandexul, potrivit ar fi bumbacul. 
Chiar daca este confortabil, un tricoul larg de-al iubitului nu este outfitul potrivit pentru activitatea sportiva. Avem nevoie de ceva mai mulat, care sa ne permita sa vedem in oglinzi forma corpului atunci cand facem exercitii. Bineinteles ca ceva mulat ne va face sa ne simtim si mai sexy.  ;)
 
   2. Parul, daca este destul de lung pentru a fi prins intr-o coada, go for it. Parul lasat liber, mai ales daca este lung se poate lipi de fata si corp in timpul exercitiilor, ne va atrage atentia si ne va stresa.
Cei trei dusmani ai parului nostru sunt: sare din transpiratie, sare din apa de mare, si clorul din piscine. Toate cele trei duc la uscares parului si parul excesiv de uscat în cele din urma se va rupe.
Pentru a ne proteja parul de la un antrenament intens, este recomandat sa il prindem intr-un coc sau doar coada, in funtie de lungime, sau sa purtam o bandana la baza parului ca in anii '80.

   3. Machiajul ar fi indicat sa lipseasca dar putem “trisa” putin cu conturarea sprancenelor, folosirea unui rimel si eventual colorarea buzelor cu putin ruj. Produsele de machiaj pentru fata (fond de ten, blush, pudra) in contact cu transpiratia cu siguranta nu fac bine tenului. Daca totusi avem nevoie sa acoperim unele imperfectiuni, putem folosi putin corector doar pe portiunile cu probleme.

   4. Pentru o transpiratie mai redusa si fara miros, aveti grija sa epilati zona de sub brat astfel incat deodorantul sa actioneze asupra pielii.

   5. Nu stiu voi cum sunteti, dar mie mi se roseste fata foarte tare cand fac sport. Rosirea fetei in timpul antrenamentului reflecta faptul ca muncim intens. Ca sa evitam rosirea excesiva a fetei trebuie sa fim atente la respiratie, sa nu ne tinem respiratia in timpul exercitiilor.  

Sfaturi pentru dupa antrenament:

   1. Ca sa ascundeti fata rosie dupa antrenament (la mine roseala se pastreaza minim 30 de minute dupa), puteti folosi un fond de ten sau pudra care au subtonul galben, bineinteles dupa ce tenul a fost curatat.

   2. Dupa antrenament este ideal sa ne curatam scalpul de sare - înfundarea porilor şi murdărie. Dar aici, va trebui sa fim atente cu nevoile parului nostru.  Unele persoane pot sa scape cu o spalare de 2-3 ori pe saptamana sau doar o data în timp ce altele trebuie sa il spele după fiecare antrenament. Daca samponul va usuca parul, puteti opta pentru un sampon cu pH scazut sau chiar o spalare fara sampon. In  ambele cazuri, nu uitati sa folositi un balsam hidratant.

Sper sa va fie folositoare ideile adunate de mine. ;)

16 comentarii:

federova spunea...

Imi place ce-ai scris, le indeplinesc pe toate :D. Si mie mi se roseste fata dar nu la toate exercitiile, depinde si de greutati, dar mi se linisteste destul de repede. Imi place sa merg la sala de sport, ma simt bine acolo, si mai ales cand am febra musculara :P.

Miu Miu spunea...

si eu ma simt bine cand am febra! doar fete tre sa fi ca sa spunem asta.

Artcolul mi se pare super, si imi place ce ai scris. mai ales cu fondul de ten NU la sala! ai toata dreptatea

Cupcake spunea...

chiar e folositoare postarea,multe sfaturi utile ai dat :*

Just_Me spunea...

Ma bucur mult ca iti place ce am scris si ca suntem mai multe Fitness Girls si Workout Divas :)))
In legatura cu rositul fetei...eu merg la aerbic si de aceea mi se intampla tot timpul. Sunt prea lenesa sa merg la sala de fitness, tot timpul imi gasesc pe cineva sa povestesc sau sa ma uit prin reviste si trece timpul fara sa fac efort prea mare.
Nu-mi plac persoanele care merg la sala sa socializeze si mi-am dat seama ca as putea intra in categoria aia din cauza ca sunt lenesa. Asa ca, prefer sa merg la aerobic si sa dau tot din mine 1 ora decat sa pierd vreo 2 ore la sala facand...mai nimic :P
Te pup :*

Just_Me spunea...

Ma bucur mult ca iti place si tie articolul. :*
Ar fi bine sa respectam macar aceste reguli cand mergem la sport.

Just_Me spunea...

Multumesc mult :*

Loredana_borhidan spunea...

multumesc pentru sfaturi..:*

Just_Me spunea...

Cupla :*

AndreeaEyya-nutritie spunea...

Si sa bem un pahar cu lapte rece in loc de apa...astfel eliminam dublul caloriilor pe care le consumam in timpul antrenamentului ;)

Just_Me spunea...

Really? :O:O:O
Habar n-aveam. Si mie chiar imi place laptele rece, mult. Doar rece pot sa-l beau, cald nu il suport.
Multu de sfat. :*

AndreeaEyya-nutritie spunea...

Contine Calciu(care ajuta la slabire).
Am auzit si eu la un doctor:D...daca il bei rece corpul depunde efort ca sa poata sa il aduca la temperatura corpului...astfel mai elimini niste calorii.
pupiciii:*:*

Just_Me spunea...

Asta e bine de tinut minte :*

EndreReviews spunea...

Super postare!Si mie mi se inroseste fata cand fac miscare si am urat dintotdeauna aspectul asta!!!Fiind totusi o reactie normala,ma consolez cu faptul ca scopul e arderea caloriilor :P
Pupici!!

Just_Me spunea...

Multu draga mea:*:*:*
Daaaaa...daca ti se inroseste fata inseamna ca faci efort si deci se ard caloriile.N-as putea sa spun daca noi ardem mai multe decat cele la care nu li se inroseste fata :)))))
Pupaceala :*:*:*

SpecialKoko spunea...

Oh believe me, eu sunt atat de mandra ca fac ceva incat pot sa arat si ca muma padurii ca tot sunt happy :)))

Just_Me spunea...

:)))) Da, stiu ce zici ca si eu sunt mandra de mine cand fac miscare o perioada mai lunga. Dar totusi...parca se amplifica admiratia daca aratam si bine cand facem sport. :D